Byt Destination

Sri Lanka

Vill du boka mer än en period?
7 januari chevron_right 14 januari
8 995 kr
14 januari chevron_right 21 januari
8 995 kr
21 januari chevron_right 28 januari
8 995 kr
28 januari chevron_right 4 februari
8 995 kr
4 februari chevron_right 11 februari
8 995 kr
11 februari chevron_right 18 februari
8 995 kr
18 februari chevron_right 25 februari
8 995 kr
25 februari chevron_right 4 mars
8 995 kr
4 mars chevron_right 11 mars
8 995 kr
4 mars chevron_right 11 mars
8 995 kr

 

Episka Indiska oceanen

Succén fortsätter - den idylliska stranden Kamburgamuwa i sydvästra Sri Lanka är vårt vinterhem. Här bor vi alla tillsammans i ett makalöst läckert beachhouse överblickandes den alltid inbjudande indiska oceanen.

Söder om Indien i Indiska oceanen ligger natursköna Sri Lanka som känns bekant och är välkomnande samtidigt som det är exotiskt och spännande. Men framförallt själfyllt. Alltifrån underbara stränder till en otrolig kulturrikedom och sen såklart ett smarrigt kök. Klimatet är härligt och vågorna rullar in - aldrig för stort och lurigt - utan alltid lekfullt.

 

Den lilla byn Kamburgamuwa har en aura av lugn och härlighet - långt ifrån solstolar och turisthets.

 

Här kör vi en veckas eller två veckors fullmaxade surfpaket.

 

Självfallet är vårt surfcamp i Sri Lanka både för dig som aldrig surfat tidigare samt för dig som vill utveckla din surfing.

 

 

7 anledningar att åka till Sri Lanka

1

Smarrigt käk
Läckerheterna tar aldrig slut. 

2

Drömmen är nära
Smidig och prisvärd resa till en tropisk ö.

 

3333333

Kulturextravaganza 
Annorlunda & spännande intryck. 

4444

Travel in style
Med tuk-tuk tar vi oss runt på ön.

5555

Bo i paradiset
Vår härliga beachfrontvilla är en sann-dröm. 

6666

Lekfullt
Härliga vågor varje dag.

Må magiskt

Må magiskt
Vi yogar & mediterar varje dag.

 

Boende

I den lilla härliga & lokala idyllen Kamburgamuwa har vi hittat hem. Så nära vi någonsin kommit nirvana.

Vi bor tillsammans i boutiqueiga och alldeles fantastiska strandbelägna nybyggda Casa Mija blickandes ut över vågorna som rullar in från Indiska oceanen.

 

Bara fem minuter ifrån villan med riskshaw så är du i den charmiga byn Mirissa men här i Kamburgamuwa är vi helt ensamma - vi har både stranden och vågorna för oss själva. De enda solstolarna som syns till är de som står vid vår 25 meters pool.

 

Varje dag så får vi besök av vår massage- terapeut och yogainstruktör. Yogan kör vi såklart under bar himmel när solen har gått ner och stjärnorna guidar oss mellan poserna.

 

 

 

 

 

Resan

Från Stockholm och Köpenhamn åker du härligast med Qatar Airways till Sri Lankas huvudstad Colombo.

Flyg

Bara det bästa är bra nog åt Surfakademin - så nu har vi kickat igång ett unikt samarbete med världens bästa flygbolag - Qatar Airways som gör det härliga ännu bättre. Du bokar enkelt direkt på Qatarairways.com.

Om du tycker det är mysigare att resonera fram och tillbaks lite så boka resan genom världens troligen skönaste reseagent, SN Resor, och vår kontaktperson Maria Nordlund som du når på 0971 - 58 222. Hälsa från Surfakademin så gör hon det lilla extra för att du ska få de bästa tänkbara biljetterna. Resan från Skandinavien till Sri Lanka tar cirka 12 timmar - du lämnar på eftermiddagen och landar morgonen efter. På hemresan så lämnar du vid midnatt och landar åter i Skandinavien vid lunchtid. Du har ett kort byte i Doha. Emirates och Air Berlin trafikerar även linjen Skandinavien - Colombo med ett par byten. 

Transfer till Kamburgamuwa

Du hämtas upp direkt på flygplatsen av vår chartrade minibuss, som tar dig längs kusten hela vägen till Kamburgamuwa i södra Sri Lanka. Road-trippen, som ingår i paketet, tar cirka tre timmar. Du anländer hos oss strax innan lunch första kursdagen. På hemresan så är upplägget identiskt fast omvänt. Strax efter solnedgången hämtas du upp av vår transfer som tar dig till flygplatsen för midnattsflighten. Du landar i Sverige vid lunchtid dagen efter. 


 

 

Pedagogik

Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestations- ångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

Surfing är långt ifrån en sport snarare en livststil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en surfresa du aldrig glömmer.

 

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

 

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

 

Bra att veta

  • För att besöka Sri Lanka behöver du ansöka om visum, en så kallad Electronic Travel Authorization (ETA), som du enkelt gör online. Visumet kostar 200 kronor och betalas med kreditkort direkt vid ansökningstillfället. Passet behövs alltså inte lämnas in till ambassaden. Tänk också på att passet måste ha minst två tomma sidor och vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.
  • Cash is king - Sri Lanka kör old school. Vidare så är det lite klent med bankomater så ta gärna med USD - eller plocka ut på flygplatsen - och växla lokalt på plats.
  • Sri Lanka ligger 4 1/2 h före svensk tid.
  • Sri Lanka har ett tropiskt monsunklimat och under vintern är det härliga 25 - 30 grader både i luften och i havet.
  • Södra Sri Lanka har klarat sig väldigt bra undan oroligheterna som svepte in över landet under 90- och början på 00-talet. Sedan 2009 är det fred.

Upplägg

Olala - det känns helt fantastiskt att vi äntligen har öppnat upp i episka Sri Lanka - en plats vi har haft ögonen på i flera år.

Tider & Priser

Surfakademins magiska surfcamp i Kamburgamuwa inkluderar en härlig vecka med boende på beachfrontbelägna villan Casa MiJa, två instruktörsledda surflektioner per dag, feedback sessions med film och foto, brett utbud av surfbrädor, en smarrig brunch, samt transfer till och från flygplatsen i Colombo. Om du vill maximera härligheten och stanna två perioder, så får du rabatt på andra perioden med 2,000 kronor.

 

För exakta priser och datum för perioderna surfa vidare till bokningssystemet. 
 

Medikament

Better safe than sorry - ta kontakt med bästa och närmaste vaccinationscentral för att dubbelkolla att du har de vaccinationer som rekommenderas.

 

Försäkring 

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp hallaballo längs vägen.