N

ya härliga tider. Sommaren 2021 firar vi femton års jubileum i Europas surfmecka, och det gör vi med EN helt maxad och magisk vecka, första veckan i augusti. Vi tar det vidare, som locals, i byn Bidart som nuförtiden överglänser Biarritz i både vibes och mys, ett par stenkast söderöver. Och du flyger i stil med SAS & Air France och tåget har aldrig tuffat fram mer harmoniskt. Med respekt till tiderna vi lever i, är din resa avbokningsbar fram till 50 dagar innan kursstart, och därefter ombokningsbar till 14 dagar innan SURF'S UP.  

Vi bor tillsammans i en stor klassisk baskisk villa, tidigare det gamla posthuset, nu transformerat till ett härligt bed & breakfast beläget i hjärtat av Bidart, ett kort flanerande till Atlanten.

Som vi ser det, bästa sättet att resa i stil från Skandinavien till Biarritz är antingen med SAS, som flyger direkt från Köpenhamn på lördagar, eller Air France som flyger ifrån en flygplats nära dig till Biarritz med mellanlanding i Paris. Om du har tid på din hand är en roadtrip genom Europa eller tågluff också fina resealternativ.

Surfakademins hemmastrand där vi surfar är på gångavstånd ifrån Koskenia där vi bor. En efterlängtad plot twist ifrån tidigare år där vi har flängt runt på jakten efter vågor. Nytt för i år är också att vi tagit fram ett koncept för dig som redan surfat med oss eller på egen hand och som vill ta din surfing till nästa nivå -  vi kallar det för HANG TEN*S & WIPE OUT*S. En egen satellit som under vecka 31 går parallellt med det vanliga upplägget. Väldans maxat och uppstyrt med bara fyra platser per vecka. Ouff. Mejla oss för att ansöka till denna magiska vecka.

Baskien växer på oss. För varje år blir köket än mer elaborativt - traditionellt franskt & fusion, gamla franska mormors caféer, till saluhallen där du gottar dig med ostron till lunch pre-surf. Och den dramatiska kustlinjen med vackra långa sandstränder, där vågorna likt gottigheterna i en ändlös skattkista, aldrig tar slut.

Likväl för dig som paddlar ut för första gången och för dig  som redan blivit livslångt dedikerad är Baskien ett givet hem för din nästa surfresa.

Biarritz,
Oh really?

 • 1
  Magiska dagar
  Från soluppgång till solnedgång.
 • 2
  Beach Life Deluxe
  Bästa, bästa strandmyset.
 • 3
  Surfakademins hjärta
  Vårt sommarhem sedan premiären, maj 2006.
 • 4
  Vi bor som locals
  Under sommaren är hemmavid en stor klassisk baskisk villa.
 • 5
  Atlanten är alltid bakom hörnet
  Den dramatiska kustlinjen där vågorna aldrig tar slut.
 • 6
  Baskien växer på oss
  För varje år än mer elaborativt.
Bo i hjärtat
av Europas surfmecka,
som en local

Stranden precis nedanför
& det franska köket nästintill

S

ommarens boende och medföljande upplägg är helt otroligt. Nytt för i år är att Surfakademins högkvarter har flyttat från Biarritz till grannbyn Bidart. Mysigare på alla sätt, och turisterna är ersatta av sköna locals. Bästa, bästa.

Vi bor tillsammans i det nyligen transformerade posthuset goes Bed & Breakfast - Koskenia - som ligger på det härliga torget med gångavstånd till allt vi gillar, med Pyrenéerna som backdrop. En kort promenad bort finner du vår favoritstrand i Baskien - bara en sån sak.

Antingen så gottar du dig och bor i dubbelrum eller så kör du på surf deluxe, ett större rum med fyra till sex sängar. Mellan de två olika boendeupplägen diffar priset på runt 1.500 kronor per person.

Koskenia är drömskt beläget med en stor fin patio som blickar ut över torget och det baskiska landskapet. En trappa ner finner du ett skönt space för häng och en butik med närproducerade varor.

Möjligheten till att addera frukost finns, och kostar 10 Euro per dag och betalas på plats.


Andra boendealternativ

Vid förfrågan så samarbetar vi även med boutique hotellet Hotel Balea i närliggande Guethary. Hotellet är beläget i en ombyggd skola från 1800-talet. Om ni är ett större gäng och föredrar att bo i villa eller i större lägenhet så har vi koll på det också. Bara att hojta till i så fall. Och om ni föredrar att hyra en villa på egen hand så går det såklart hur bra som helst.

S

om vi ser det, bästa sättet att resa i stil från Skandinavien till Biarritz är antingen med SAS, som flyger direkt från Köpenhamn på lördagar, eller Air France som flyger ifrån en flygplats nära dig till Biarritz med mellanlanding i Paris. Om du har tid på din hand är en roadtrip genom Europa eller tågluff också fina resealternativ.

Våra surfretreats inleds med en meet & greet på söndagkväll vid 19-snåret på Koskenias egna härliga restaurang, och avslutas på fredagkväll med boende från söndag - lördag, bra att ha med sig vid bokning av resan. 

Landar du i Biarritz hämtar vi dig gärna på flygplatsen. Om du flyger på San Sebastian hjälper vi dig såklart att styra med transfer.

Flygtur

SAS flyger till direkt till Biarritz från Köpenhamn.

Air France levererar alltid - flyger från Köpenhamn, Göteborg och Stockholm via Paris direkt till Biarritz. Precis som Iberia, som flyger från Stockholm via Madrid till närliggande San Sebastian. 


Transfer från flygplatsen

Surfakademins surfbussar hämtar dig på Biarritz flygplats för 20 Euro. För transfer från San Sebastian hjälper vi dig att styra till självkostnadspris. Behöver bokas i förväg.


Tåg

Ett miljövänligt alternativ är det blixtsnabba TGV-tåget. Från Paris till Biarritz tar det bara fem timmar. Sen kan du såklart köpa ett interrailkort och tåga hela vägen genom Europa - en idé är att köra upplägget fem resdagar under en tiodagarsperiod från 1,695 kr.


Bil

Från södra Sverige är det cirka 200 mil till Biarritz så bra läge för roadtrip.

Pedagogik
Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestationsångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

S

urfing är långt ifrån en sport snarare en livsstil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en resa du aldrig glömmer.

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå. Nytt för i år är att vi har tagit fram ett koncept för dig som redan surfat med oss eller på egen hand och som vill ta din surfing till nästa nivå -  vi kallar det för HANG TEN*S & WIPE OUT*S. Egna satelliter som går parallellt med det vanliga upplägget. Mejla oss för att ansöka till dessa magiska veckor.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

Dags för magiska
dagar i
Baskien

V

i inleder sommarens härligaste vecka med en meet & greet på Koskenias egna restaurang vid 19-snåret på söndagen.


Tider & priser

Vi kickar igång våra surfretreats i Baskien lagom till midsommar och fortsätter fram till mitten på augusti.

Priserna inkluderar boende på Koskenia i sex nätter (antingen i dubbelrum eller surf deluxe), fem dagars surflektioner (måndag - fredag) och utflykter runt om i Baskien när feeling ges. Vi surfar vid den närliggande stranden Bidart. Inga svettiga roadtrips här, utan vi promenerar ner till stranden på fem minuter. En sån dröm.

Förutom de magiska vågorna ger vi dig den teoretiska grundkollen inom surfing med vattensäkerhet, vågteori, stil- och etikettskola. Vi fotograferar och filmar under veckan för en filmfeedback session och en oförglömlig bildvisning på avslutningskvällen. 

Pris från 7,995 kronor - för exakta priser och datum för droppa in på bokningssystemet.


Boende

Äntligen så har vi flyttat in på Koskenia i Bidart. Den nyligen ombygda poshuset har givet space till ett mysigt bed & breakfast. Du kan välja mellan del i dubbelrum eller surf deluxe där du delar rum med 3 - 4 andra härliga gäster. Enkelrum kan erbjudas i mån av plats. Då tillkommer en kostnad som varierar per säsong. Om du föredrar annat boende så hjälper vi dig såklart gärna med detta.


Reseförsäkring

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få smidig hjälp om det dyker upp hallaballo.

True facts

Surfing är för alla. Vi har alltid en bra mix av tjejer & killar, vår yngsta deltagare är fem och äldsta 75, även om majoriteten av våra deltagare är nybörjare så coachar vi mellan varven hela vägen upp på landslagsnivå. Det är just den fina mixen som gör att det blir så härlig stämning.

Biarritz ligger i Baskien som är ett område som sträcker sig in i Spanien och är känt för sin vackra natur och starka kultur.

Hajskräck? Perfekt. Då har du inget att oroa dig över här.

Flyger du på Biarritz så styr Surfakademin transfer.

Solen skiner alltid på Surfakademin men det kan vara härligt att ha med sig en tröja eller två för lite kyligare morgnar eller kvällar.