N

är vårt sinne är klart och vårt hjärta öppet så är Biarritz alltid vår sanndröm. Vi känner precis samma eggande och kittlande känsla i hela kroppen nu som de där första somrarna när vi upptäckte Baskien med ett barns nyfikenhet i början på 2000-talet. Och så smidigt att ta sig hit. Direktflyg med SAS från Stockholm under högsommaren, alternativt med Norwegian från Stockholm till närliggande Bilbao och Bordeaux. Eller hela säsongen med Iberia till grannbyn San Sebastian. Bara en sån sak.

Biarritz är mer levande än någonsin, härligt eklektisk, andas både saltstänk och charmig societet.

Sommaren tar nästan aldrig slut här nere - vårt surfcamp i Biarritz håller i sig från och med de härliga vårdagarna under maj fram tills den läckra sensommaren i början på oktober.

Köket är toksmarrigt - traditionellt franskt & fusion, gamla franska mormors caféer, och saluhallen där du gottar dig med ostron till lunch pre-surf. Och den dramatiska kustlinjen med vackra långa sandstränder, där vågorna likt gottigheterna i en ändlös skattkista, aldrig tar slut.

Hela Baskien - Europas mest levande surfcommunity - är vår lekplats, där vi åker dit vågorna är som roligast. Oftast i Hendaye eller i Zarautz, precis över den spanska gränsen. Då passar vi på att svänga förbi San Sebastian för stadshäng och bästa tapasen.  

Likväl för dig som paddlar ut för första gången och för dig  som redan blivit livslångt dedikerad är Biarrtz ett givet hem för din nästa surfresa.

Biarritz,
Oh really?

 • 1
  Europas surfmecka
 • 2
  Beach Life Deluxe
 • 3
  Klassisk stil
 • 4
  From dusk till dawn
 • 5
  Närvarande glädje
 • 6
  Drömska vågor
Bo i hjärtat
av Biarritz

Gångavstånd både till stranden
& det franska köket

D

u bor i charmiga studios eller rum, som du delar med en till tre andra gäster. Vi samarbetar sedan tidernas begynnelse med det familjedrivna  Hotel Palym och svenskägda Surf House. Enkelrum kan erbjudas i mån av plats. Då tillkommer en kostnad som varierar per säsong.


V

åra härliga veckoupplägg inleds med en meet & greet på söndagskvällen och avslutas på fredagkväll med en mysig avslutningsceremoni. Så fint om du anpassar din flight efter dessa hålltider, om det nu blir SAS, Air France, Norwegian eller Iberia som tar dig hit. Flyger du in andra dagar så grejar vi smidigt med extranätter. Landar du i Biarritz hämtar vi dig gärna på flygplatsen. Om du flyger på Bilbao, Bordeaux eller San Sebastian hjälper vi dig att styra med transfer.

Flygtur

SAS flyger direkt till Biarritz från Stockholm under högsommaren och from augusti via Köpenhamn.

Vårt andra favve flygbolag - Norwegian - flyger i sommar på både Bilbao och Bordeaux direkt från Stockholm. Flighten tar strax under 3 timmar. När du sen landar tar det 1.30  respektive 2 timmar innan du kör in i Biarritz. Antingen så bokar du en transfer genom oss eller så går ni ihop ett par stycken och hyr en bil.

Air France levererar också alltid. De flyger från Köpenhamn, Göteborg och Stockholm via Paris direkt till Biarritz.

Och sist men inte minst Iberia som flyger från Stockholm via Madrid till närliggande San Sebastian. 


Transfer från flygplatsen

Surfakademins surfbussar hämtar dig på Biarritz flygplats för 20 Euro. För transfer från Bilbao, Bordeaux och San Sebastian hjälper vi dig att styra till självkostnadspris.


Tåg

Ett miljövänligt alternativ är det blixtsnabba TGV-tåget. Från Paris till Biarritz tar det bara fem timmar. Sen kan du såklart köpa ett interrailkort och tåga hela vägen genom Europa - en idé är att köra upplägget fem resdagar under en tiodagarsperiod från 1,695 kr.


Bil

Från södra Sverige är det cirka 200 mil till Biarritz. Även om det är långt så är det en läcker road-trip.

Pedagogik
Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestationsångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

S

urfing är långt ifrån en sport snarare en livsstil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en resa du aldrig glömmer.

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

Dags för magiska
dagar i
Biarritz

V

i inleder på söndagkvällen med en meet & greet på den härliga restaurangen Le Surfing vid 19-snåret (tider kan variera något), som ligger nere vid den klassiska stranden Cote Des Basque.

Surfcamp-priserna inkluderar boende i centrala Biarritz, fem dagars surflektioner, dagsutflykter runt om i Baskien med episkt häng - oftast åker vi cirka en timma norr eller söder över i jakt på de bästa vågorna. Vi surfar vid olika tidpunkter varje dag beroende på rådande förhållanden i tidvatten och våghöjd. Oftast är vågorna bäst tidiga förmiddagar eller sena eftermiddagar så vi surfar vid ett av dessa tillfällen. Vi är iväg runt sex timmar varje dag, något längre om vi gör ett gastronomiskt stopp i San Sebastian eller hos en shaper i Guethary.


Förutom de magiska vågorna ger vi dig den teoretiska grundkollen inom surfing med vattensäkerhet, vågteori, stil- och etikettskola. Vi fotar och filmar under veckan för en filmfeedback session och en oförglömlig bildvisning på avslutningskvällen. 

Tider & priser

Vi kickar igång våra surfcamps i Biarritz med de härliga vårdagarna under maj och sen fortsätter säsongen fram tills den läckra sensommaren i början på oktober. Veckopaketen innefattar sex nätters boende (söndag - lördag) och fem dagars surfkurs (måndag - fredag). Pris från 5,990 kronor - för exakta priser och datum för perioder gå vidare till bokningssystemet.

Under helgerna i maj, september & oktober så kör vi även härliga weekend-upplägg (fredag - måndag) från 3,690 kronor. 


Hotellet

Surfakademin samarbetar med ett par härligt charmiga och lite enklare hotell som alla är belägna i hjärtat av Biarritz med gångavstånd både till stranden & det franska köket.

Då Norwegian flyger lördagar kan det vara schysst att stanna ytterligare en natt - en extranatt kostar 700 kronor per person för del i dubbelrum. Flyger du in med annat bolag så kan scenariot var detsamma. Bara att hojta till i så fall.


Reseförsäkring

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få smidig hjälp om det dyker upp hallaballo.

True facts

Surfing är för alla. Vi har alltid en bra mix av tjejer & killar, vår yngsta deltagare är fem och äldsta 75, även om majoriteten av våra deltagare är nybörjare så coachar vi mellan varven hela vägen upp på landslagsnivå. Det är just den fina mixen som gör att det blir så härlig stämning.

Biarritz ligger i Baskien som är ett område som sträcker sig in i Spanien och är känt för sin vackra natur och starka kultur.

Hajskräck? Perfekt. Då har du inget att oroa dig över här.

Flyger du till Bilbao eller Bordeaux styr Surfakademin transfer. Biarritz flygplats ligger bara 15 minuter från hjärtat av stan. 

Solen skiner alltid på Surfakademin men det kan vara härligt att ha med sig en tröja eller två för lite kyligare morgnar eller kvällar.