N

ya härliga tider. Inför säsongen 2020 firar vi femton års jubileum i Europas surfmecka med att revitalisera. Vi tar det vidare, som locals. Sweet Jesus. Det mynnar ut i två sprakande upplägg. Under sommaren så flyttar vi in i en alldeles mysgigantisk beachfront baskisk villa i Europas charmigaste community, den anrika fiskbyn Guethary som idag överglänser Biarritz i vibes och mys, ett par stenkast söder om dito. Under för- och sensommaren kör vi surfcamp mode, med boende i Surfakademin-villan i Bidart strax söder om Biarritz, ett kort flanerande till Atlanten. Under sommaren älskar vi SAS, de flyger direkt från både Stockholm & Köpenhamn. Sedan kan man alltid ta Air France via Paris, och då bästa att stanna till någon dag i kärlekens stad, och sen plocka tåget ner till Biarritz. Greta-style.

Biarritz och grannbyarna strax söderöver är mer levande än någonsin, härligt eklektiska, andas både saltstänk och charmig societet.

Vi surfar på närliggande stränder, så skönt, tidigare år har vi flängt lite längre. Nytt för i år är också att vi tagit fram ett koncept för dig som redan surfat med oss eller på egen hand och som vill ta din surfing  till nästa nivå -  vi kallar det för HANG TEN*S & WIPE OUT*S. Egna satelliter som går parallellt med det vanliga upplägget.

Sommaren tar nästan aldrig slut i Baskien - vårt surfretreat i Biarritz håller i sig från och med de härliga försommardagarna under maj fram tills den läckra sensommaren i början på oktober.

Köket är otroligt spännande - traditionellt franskt & fusion, gamla franska mormors caféer, och saluhallen där du gottar dig med ostron till lunch pre-surf. Och den dramatiska kustlinjen med vackra långa sandstränder, där vågorna likt gottigheterna i en ändlös skattkista, aldrig tar slut.

Likväl för dig som paddlar ut för första gången och för dig  som redan blivit livslångt dedikerad är Biarrtz ett givet hem för din nästa surfresa.

Biarritz,
Oh really?

 • 1
  Europas surfmecka
 • 2
  Beach Life Deluxe
 • 3
  Klassisk stil
 • 4
  From dusk till dawn
 • 5
  Närvarande glädje
 • 6
  Drömska vågor
Bo i hjärtat
av Europas surfmecka,
som en local

Stranden precis nedanför
& det franska köket nästintill

S

ommarens boenden och medföljande upplägg är helt otroliga. Ödmjukt men bestämt kan vi med hedern i behåll claima att vi har något för alla. Under sommaren så bor vi i surfslottet i Guethary och under för- & sensommar så huserar vi i Surfakademin-villan i Bidart. Båda grannbyar i söder till Biarritz. Om du föredrar hotell så styr vi såklart med detta. Vårt favorithotell är Hotel Balea i Guethary.

Premiär för 2020 är att vi under högsommaren, 21 juni - 24 juli, slår upp portarna till vårt surf & yoga retreat på surfslottet i Guethary. Här har vi gått all in och levererar ett extra allt upplägg med att bo beachfront, härlig surf, yoga & meditation, och precis som alltid utflykter runtom och tapasrace i San Sebastian. Vi är själva i extas att äntligen kunna erbjuda vårt drömupplägg i Biarritz. 

Under weekends och vid förfrågan så samarbetar vi med boutique hotellet Hotel Balea i Guethary. Vår personliga favorit i hela Baskien. Hotellet är beläget i en ombyggd skola från 1800-talet och ligger i en lugnare del av byn med bara ett par minuters promenad från både hav och smarriga restauranger. 

Parallellt med alla andra härliga boendeupplägg så kör vi under hela säsongen surfcamp vibes deluxe i Surfakademin-villan i Bidart. Vi bor lite enklare men mysigt i Surfakademin HQ. Här bor ett tajt crew tillsammans med Surfakademins guider och surfinstruktörer. Vi har gångavstånd till en härlig surfstrand - Royal Pavillion och en 10 minuters cykelfärd till hjärtat av Biarritz. 


U

nder sommaren // 3 till 31 juli // så inleds våra härliga veckoupplägg med en meet & greet på fredageftermiddag, fem dagars surflektioner lördag till onsdag, med surf på egen hand på torsdagen och avslutas sen på kvällen med en mysig avslutningsceremoni. Passar väldans bra med SAS-maskinen som flänger på fredagar.

Under för- och sensommar kör vi meet & greet på söndagkväll och avslutningsceremoni på fredagen, med boende söndag - lördag. 

Landar du i Biarritz hämtar vi dig gärna på flygplatsen. Om du flyger på San Sebastian hjälper vi dig såklart att styra med transfer.

Flygtur

SAS flyger direkt till Biarritz från Stockholm och Köpenhamn under högsommaren.

Air France levererar alltid - flyger från Köpenhamn, Göteborg och Stockholm via Paris direkt till Biarritz under hela säsongen. Precis som Iberia, som flyger från Stockholm via Madrid till närliggande San Sebastian. 


Transfer från flygplatsen

Surfakademins surfbussar hämtar dig på Biarritz flygplats för 20 Euro. För transfer från San Sebastian hjälper vi dig att styra till självkostnadspris. Behöver bokas i förväg.


Tåg

Ett miljövänligt alternativ är det blixtsnabba TGV-tåget. Från Paris till Biarritz tar det bara fem timmar. Sen kan du såklart köpa ett interrailkort och tåga hela vägen genom Europa - en idé är att köra upplägget fem resdagar under en tiodagarsperiod från 1,695 kr.


Bil

Från södra Sverige är det cirka 200 mil till Biarritz. Även om det är långt så är det en läcker road-trip.

Pedagogik
Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestationsångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

S

urfing är långt ifrån en sport snarare en livsstil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en resa du aldrig glömmer.

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

Dags för magiska
dagar i
Biarritz

V

i inleder veckan med en meet & greet på den härliga restaurangen Le Surfing vid 19-snåret, som ligger nere vid den klassiska stranden Cote Des Basque.


Tider & priser

Vi kickar igång våra surfcamps i Biarritz med de härliga försommardagarna under maj och sen fortsätter säsongen fram tills den läckra sensommaren i början på oktober.

Surfcamp-priserna inkluderar boende i vårt surfslott i Guethary under sommaren (sju nätter), i Surfakademinvillan (sex nätter) under för- och sensommar, fem dagars surflektioner (+1 frisurf dag under högsommaren), dagsutflykter runt om i Baskien med episkt häng. Vi surfar vid den närliggande stranden Bidart. Oftast är vågorna bäst tidiga förmiddagar eller sena eftermiddagar så vi surfar vid ett av dessa tillfällen. Vi är iväg runt fem timmar varje dag, något längre om vi gör ett gastronomiskt stopp i San Sebastian eller hos en shaper i Guethary.

Under helgerna i maj, juni & september så kör vi även härliga weekend-upplägg (fredag - måndag) från 3,690 kronor. Vi ses på fredagkvällen för meet & greet och sen surfar vi hela helgen. Utcheckning från hotellet är på måndagförmiddag. 

Förutom de magiska vågorna ger vi dig den teoretiska grundkollen inom surfing med vattensäkerhet, vågteori, stil- och etikettskola. Vi fotograferar och filmar under veckan för en filmfeedback session och en oförglömlig bildvisning på avslutningskvällen. 

Pris från 7,990 kronor - för exakta priser och datum för perioder gå vidare till bokningssystemet. Här kan man också lägga till en surfdag och boendenatt för en ödmjuk slant. Rekommenderas.


Boende

Sommarens boenden är helt otroliga. Under sommaren så bor vi i surfslottet i Guethary och under för- & sensommar så huserar vi i Surfakademin-villan i Bidart. Båda grannbyar i söder till Biarritz. Enkelrum kan erbjudas i mån av plats. Då tillkommer en kostnad som varierar per säsong. Om du föredrar hotell så styr vi såklart med detta.


Reseförsäkring

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få smidig hjälp om det dyker upp hallaballo.

True facts

Surfing är för alla. Vi har alltid en bra mix av tjejer & killar, vår yngsta deltagare är fem och äldsta 75, även om majoriteten av våra deltagare är nybörjare så coachar vi mellan varven hela vägen upp på landslagsnivå. Det är just den fina mixen som gör att det blir så härlig stämning.

Biarritz ligger i Baskien som är ett område som sträcker sig in i Spanien och är känt för sin vackra natur och starka kultur.

Hajskräck? Perfekt. Då har du inget att oroa dig över här.

Flyger du på Biarritz så styr Surfakademin transfer.

Solen skiner alltid på Surfakademin men det kan vara härligt att ha med sig en tröja eller två för lite kyligare morgnar eller kvällar.