Under påsken 2020 kommer vi att erbjuda en unik kombination av guidning i världens största stad och vågor med Mount Fuji i bakgrunden. Resan i resan görs några 100 mil söderöver till en liten orörd japansk ö med vågor i världsklass.

Neonskyltar, skyskrapor och små buddistiska tempel varvas med peelers på subtropisk ö.

All information står med japanska tecken samtidigt som livlinan, engelskan, inte är till någon större hjälp. Ganska snabbt känner man sig som Scarlett Johanssons rollfilur i filmen Lost in Translation. Taxibilarna ser ut som färgglada leksaksbilar. Japanerna är superuppstyrda samtidigt som de undviker stress. Det råder en hang loose aura även under rush hour till och med i världens största stad. I en tid när många svenskar funderar på harakiri blir hela Tokyo ljusrosa och vi lämnar slasket för att besöka Solens Rike, där körsbärsträden blommar, i början av april nästa år, OS-året 2020.

Vi bor i klassiskt Ryokan - vilket är traditionella japanska värdshus. Ryokan härstammar från 700-talet och räknas som världens första ”hotell”. Här bor vi i japansk stil med skjutdörrar av rispapper och geisha-inspirerad inredning. Vi tar del av gamla japanska seder och traditioner och får förståelse för japansk kultur och gästfrihet. Självklart har vi också några nätter i Tokyo skyskrapa med utsikt över "byn".

Vågorna hittar vi utanför storstadens karaokebarer, kattcaféer och shaolintempel i ett subtropiskt klimat på öar som ligger i en sagolik nationalpark. Platsen är fullständigt orörd och vi delar vågor  med samurajer, sumobrottare och våra japanska vänner på ö-gruppen. 

EXPEDITION JAPAN

 • 1
  Hanami
 • 2
  Lost in translation
 • 3
  Möt lokala legender
 • 4
  Secret spots
 • 5
  Klassisk Ryokan
 • 6
  Tokyo Sky Scraper
 • 7
  Japansk guide
EXPEDITION
10 dagar i solens rike

Den 4:e till 13:e april, OS-året 2020, erbjuder vi ett exklusivt Japanpaket som bland annat inkluderar:

- Hang 10 & wipeouts med Jens & Peter

- Privat filmare/fotograf och såklart massor av video feedback och foton att ta med hem från Nippon

- Surf utanför Tokyo i klassiska Kamakura

- Två nätter i Japansk Skyscraper

- Fem dagar surf på "hemlig" subtropisk japansk ö

- Fyra nätter i surfhouse på tropisk japansk ö med traditionell japansk kokkonst (helpension)

- Tre nätter på japansk ryokan

- Japansk guide

- Transporter på plats med chaufför

- Tokyo shoot out. Besöker legendariska fiskmarknaden (världens största), klassiska Shibuya Crossing, kattcaféer, med mera

- Guidning till Japanska tempel och de främsta second hand butikerna i världen

- Transfer till och från flygplatser

- Brädor, våtdräkt och all annan utrustning

- Hanami - körsbärsblomning passar vi på när hela Tokyo går i rosa

Kostnad exklusive flyg är 24.995 SEK och anmälningsperiod är till den 31 december. Antalet platser är begränsat till tio surfare. För ansökan: expeditionjapan@surfakademin.se