K

om och mys med oss. Men på ett villkor. Du måste lova, att bevara vår kanske finaste hemlighet. När det är semesterkaos runt om i resten av Europa är vi i Galicien i full harmoni - lekfulla peelers rullar in, mellan sessions roadtrippar vi till laguner följt av dagssortí med långa middagar.

Känslan som omger är att ha landat i en pseudovärld där Nya Zeeland är i symbios med Norge på ett spanskt manéer. 

Vågorna alltså vågorna, Galicien är kanske den bästa platsen på planeten både för dig som vill lära dig surfa och för dig som vill finslipa på dina noserides.

Galicien är ett mäktigt landskap i nordvästra Spanien - den sista orörda delen av Europa - beläget längst ut på Pyreneiska halvön. Kombinationen av det dramatiska landskap, 600 meter höga klippor som möter Atlantens kanske mest orörda och bästa vågor, charmiga små byar, ett kök som är rikt på fisk och skaldjur och långa öde stränder. Oh good lord.

Vi är såklart mobila och åker dit surfingen är bäst för dagen. Oftast åker vi till finfina sceniska stranden Pantin - en av våra absoluta favoritvågor i Europa eller vår egen lilla hemlighet. Surfen varvas med feedback sessions, film & foto, och såklart härligt häng uppe i Trasmonte överblickandes Atlanten. Med andra ord, vi tog in alla möjliga härliga ingredienser och sammanförde dem, till rätt och slätt, vårt dröm surfcamp.

Galicien,
Oh really?

 • 1
  Vildhästar & Delfiner
 • 2
  Ensamma i vattnet
 • 3
  Störst smajl vinner
 • 4
  Peeeeelers
 • 5
  ZEN-mode
 • 6
  Drömsk natur
Bo på härlig surflodge
eller designhotell

L

odgen Golmar, nyligen rankad av Sunday Times till en av Europas härligaste sommarvillor eller designklassikern Hotel Herbeira. Två helt otroligt läckra boenden.

Surfakademins lodge Golmar är belägen i en liten by 200 meter över havet med en otroligt vacker utsikt över gröna fält, Europas högsta havsklippor - och azurblått hav. Rustik och mäktig känsla i kombination med genomtänkt komfort. Här finns massor av roligt och ödmjukt mellansurfhäng.

Hotel Herbeira ligger i den lilla fiskebyn Cedeira - inbäddad i en vacker vik, en kvart från vår lodge. Ifrån rummen har du en inspirerande utsikt över byn, den lilla fiskehamnen och hotellets charmiga pool. 


Ä

ntligen så har det blivit smidigt att ta sig till Galicien - nu flyger Iberia/Vueling från Stockholm och Köpenhamn via Barcelona eller Madrid till La Coruna. Och bubblaren tillika pricefightern AIR EUROPA som flyger via Madrid.

Flyg

Vår favoritrutt är att flyga från Stockholm eller Köpenhamn via Barcelona eller Madrid till La Coruna med Iberia/Vueling. En annan härlig variant är att flyga med Norwegian från Stockholm direkt till Bilbao och sen hyra en bil och roadtrippa i norra Spanien.

Två andra alternativ är att flyga med med SAS eller Ryanair till London och sen vidare till Santiago de Compostela.

Ifrån La Coruna tar det cirka en timme till Cedeira och ifrån Santiago de Compostela strax under två timmar. 

Flera flygbolag trafikerar Stockholm, Göteborg och Köpenhamn - Porto i Portugal eller Madrid i Spanien - här kan du hyra bil och ta en roadtrip till Cedeira - tar cirka fem timmar.


Transfer från flygplatsen

Vi rekommendera dig att gå ihop ett par stycken och hyra bil i La Coruna så att ni sen kan roadtrippa till lodgen eller hotellet. Härligt också att ha bil på plats för utflykter under veckan mellan surfpassen.

Surfakademin styr transfer från flygplatsen i La Coruna  på fredagen. Transfern kostar 35 Euro enkel och betalas på plats.

Pedagogik
Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestationsångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

S

urfing är långt ifrån en sport snarare en livsstil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en resa du aldrig glömmer.

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

Dags för magiska
dagar i
Galicien

N

u så är det snart dags för ditt livs härligaste resa - en vecka eller två i fantastiska Galicien.

I Galicien är vi ett mobilt surfcamp vilket innebär att vi hoppar in i våra surfvans och åker dit surfingen är bäst för dagen. På bara 15-20 minuter hittar vi Europas kanske bästa vågor. Vi surfar vid lite olika tidpunkter varje dag beroende på tidvatten och våghöjd. Ett par gånger varje vecka filmar och fotograferar vi surflektionerna - som vi sedan tittar på ihop i gemensamma feedback-sessions.

Tider & priser

I sommar gör vi comeback i vårt älskade Galicien. Vi kör två härliga juliveckor. Surfretreat-priserna inkluderar boende i sju nätterpå Hotel Herbeira eller vår lodge, fem dagars surflektioner, dagsutflykter runt om i Galicien, ett brett utbud av surfbrädor, feedback-sessions med film och foto, vågteori och vattensäkerhet. Pris från 12,990 kronor - för exakta priser och datum för perioder gå vidare till bokningssystemet.


Reseförsäkring

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp lite hallaballo längs vägen.

True facts

Galicien ligger i nordvästra Spanien - längst ut på den Iberiska halvön.

Vädret i Galicien är bra mycket stabilare än vad av ryktet avslöjar - men plocka med dig en mysig varmtröja för tidiga morgnar och sena kvällar.

Då Vueling och Iberia flyger via Barcelona är det perfekt att kombinera Galicien-resan med ett härligt mat & kulturstopp i Barca.

Surfing är för alla. Vi har alltid en bra mix av tjejer & killar, vår yngsta deltagare är fem och äldsta 75, även om majoriteten av våra deltagare är nybörjare så coachar vi mellan varven hela vägen upp på landslagsnivå. Det är just den fina mixen som gör att det blir så härlig stämning.