V

i har längtat, vi har trånat, alldeles för länge nu, men snart så snart är det äntligen dags att bege oss till Baskiens hjärta, strax söder om Biarritz, för premiären av Surfakademins Påsk(re)treat.

I början på april, vintern ett minne blott, vi är omfamnade av den nyckfulla våren & sommaren en dröm borta. Visst vill vi se framtiden hända och slå upp alla fönster. Fina är att vi inte behöver en tidsmaskin eller jobba på vårt dåliga tålamod, istället beger vi oss till Baskien där våren är i full blom. Vågorna rullar in, solen tittar fram allt oftare och Baskien är skönt nyvaket efter vinterdvalan. 

Vi är så glada för i år behöver vi inte längre vänta på juli, utan Akademin lanserar vårt nya 10/10 upplägg i Baskien under påskveckan; 8 - 15 april. Vi har sagt det förr, true, men nu har vi tagit det vidare, ett par nivåer. 

Likt tidigare år är migrationen strax söder om Biarritz intakt. Vi bor alla i en drömlik Art Deco-villa, en 10 minuters promenad från St Jean De Luz. Det snofsiga magasinet Architectural Digests högsta önskan är att lägga våren på att dokumentera villan och dess historia, men istället vill den baskiska familjen att Akademin ska får sträcka ut med härligt häng, långa middagar, bada i den Wim Hof- tempererade poolen och skapa den där vibben - förkroppsligat flow - som är så svår att uttrycka med ord men som alltid infinner sig.  

Upplägget för Påsk(re)treatet: Vi vaknar i ottan, Akademin styr upp en frulle som skulle få Zlatan avis, vi hoppar in i surfbussarna och beger oss till Bidart Centre eller Hendaye, beroende på vilken strand som bjuder upp till dans. De lokala hjältarna Nathan Curren och Justin Delanne coachar oss i havet. Vi käkar lunch runtom. På eftermiddagen har vi en mindfulness session, kan vara breathwork, meditation eller free flow stretch. Framåt kvällskvisten brassar vi middag tillsammans i olika matlag, kurerat av Akademin såklart. & mer då. Vi kör på klassiskt manér foto- och filmsessions för att pusha surfen framåt. Pyrenéerna ligger bara ett par längre stenkast bort så hit åker vi på hike och äventyr. Och en massa mer såklart. 

Kom solo, med din käresta, bästa vän eller familj. Låt oss tillsammans skapa en ny härlig tradition. 

Joyeuses Pâques et à bientôt 🫶

Baskien,
Oh really?

 • 1
  Magiska dagar
  Från soluppgång till solnedgång.
 • 2
  Beach Life Deluxe
  Bästa, bästa strandmyset.
 • 3
  Vi bor som locals
  Under sommaren är hemmavid en stor klassisk baskisk villa.
 • 4
  Surfakademins hjärta
  Vårt sommarhem sedan premiären, maj 2006.
 • 5
  Atlanten är alltid bakom hörnet
  Den dramatiska kustlinjen där vågorna aldrig tar slut.
 • 6
  Baskien växer på oss
  För varje år än mer elaborativt.
Bo i hjärtat
av Baskien

Hållna av Pyrenéerna i öster
& Atlanten i väster

V

i bor alla i en drömlik Art Deco-villa, en 10 minuters promenad från St Jean De Luz. Det snofsiga magasinet Architectural Digests högsta önskan är att lägga våren på att dokumentera villan och dess historia, men istället vill den baskiska familjen att Akademin ska får sträcka ut med härligt häng, långa middagar, bada i den Wim Hof- tempererade poolen och skapa den där vibben - förkroppsligat flow - som är så svår att uttrycka med ord men som alltid infinner sig.  

Du bor i dubbelrum och delar badrum med ett par andra gäster.

 

S

om vi ser det, bästa sättet att resa i stil från Skandinavien till Biarritz är med Air France som flyger ifrån en flygplats nära dig till Biarritz med mellanlandning i Paris. Om du har tid på din hand är en roadtrip genom Europa eller tågluff också fina resealternativ.

Vårt Påsk (re)treat inleds med en meet & greet på lördagkväll vid 19-snåret i villan, och avslutas efterföljande lördagmorgon, bra att ha med sig vid bokning av resan. 

Flygtur

SAS flyger till direkt till Biarritz från Köpenhamn och Stockholm.

Air France levererar alltid - flyger från Köpenhamn, Göteborg och Stockholm via Paris direkt till Biarritz. 


Transfer från flygplatsen

Vi har en pick-up med Surfakademins surfbussar på Biarritz-flygplats kl 17.00 på lördagen och en drop-off kl 10 efterföljande lördag, till en kostnad av 40 Euro t/r. Om du flyger på San Sebastian tar du dig lättast till villan med taxi.


Tåg

Ett miljövänligt alternativ är det blixtsnabba TGV-tåget. Från Paris till Biarritz tar det bara fem timmar. 


Bil

Från södra Sverige är det cirka 200 mil till Biarritz så bra läge för roadtrip.

Pedagogik
Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestationsångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

S

urfing är långt ifrån en sport snarare en livsstil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en resa du aldrig glömmer.

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

Dags för magiska
dagar i
Baskien

V

i inleder premiären av Påsk(re)treatet) med en meet & greet i villan vid 19-snåret på lördagen.


Upplägget

Priserna inkluderar boende i dubbelrum på Villa Surfakademin i sju nätter (lördag - lördag), fem dagars surflektioner (söndag - tisdag & torsdag - fredag), onsdagen är återhämtningsdag ifrån surfen som vi förgyller en vacker hike i Pyrenéerna, sex dagars mindfulnessessions (söndag - fredag). Vi surfar i Hendaye eller Bidart beroende på var vågorna är bäst. Brunch (söndag - lördag) och vi lagar tillsammans  middag varje kväll (lördag - söndag). Brunchen ingår men kostnad för middagarna tillkommer (självkostnadspris för råvarorna). 

Pris från 12,995 kronor - för exakta priser och datum droppa in på bokningssystemet.

 

SURFEN 

Vi samarbetar med våra vänner och Baskiens härligaste surf coacher Nathan Curren & Justin Delanne och deras crew. Otroligt talangfulla surfare och gedigen erfarenhet inom att coacha surf. Nathan är vidare den yngsta av världens mest välrenommerade surfsläkt, farfar Pat Curren, en big wave pionjär på Hawaii under 50- & 60-talen och pappa Tom, flerfaldig världsmästare under 80-talet och en sann stilikon. En ynnest för oss alla.  

Förutom de magiska vågorna ger vi dig den teoretiska grundkollen inom surfing med vattensäkerhet, vågteori, stil- och etikettskola. Vi fotograferar och filmar under veckan för en filmfeedback session och bildvisning på avslutningskvällen. Peter & Jens håller i pep-talk, surffilosofi och delar med sig av sina surfäventyr. 


Reseförsäkring

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få smidig hjälp om det dyker upp hallaballo.

True facts

Surfing är för alla. Vi har alltid en bra mix av tjejer & killar, vår yngsta deltagare är fem och äldsta 75, även om majoriteten av våra deltagare är nybörjare så coachar vi mellan varven hela vägen upp på landslagsnivå. Det är just den fina mixen som gör att det blir så härlig stämning.

Biarritz ligger i Baskien som är ett område som sträcker sig in i Spanien och är känt för sin vackra natur och starka kultur.

Hajskräck? Perfekt. Då har du inget att oroa dig över här.

Flyger du på Biarritz så styr Surfakademin transfer.

Solen skiner alltid på Surfakademin men det kan vara härligt att ha med sig en tröja eller två för lite kyligare morgnar eller kvällar.