Byt Destination

Biarritz

27 maj chevron_right 3 juni
6 190 kr
31 maj chevron_right 3 juni
3 890 kr
3 juni chevron_right 9 juni
6 190 kr
3 juni chevron_right 7 juni
4 190 kr
7 juni chevron_right 10 juni
3 890 kr
10 juni chevron_right 16 juni
6 190 kr
10 juni chevron_right 14 juni
4 990 kr
14 juni chevron_right 17 juni
3 890 kr
17 juni chevron_right 23 juni
6 990 kr
17 juni chevron_right 21 juni
4 990 kr
21 juni chevron_right 24 juni
3 990 kr
24 juni chevron_right 30 juni
7 190 kr
24 juni chevron_right 28 juni
5 190 kr
28 juni chevron_right 1 juli
3 990 kr
1 juli chevron_right 7 juli
7 490 kr
8 juli chevron_right 14 juli
7 990 kr
15 juli chevron_right 21 juli
8 190 kr
22 juli chevron_right 28 juli
8 490 kr
29 juli chevron_right 4 augusti
8 990 kr
5 augusti chevron_right 11 augusti
8 990 kr
12 augusti chevron_right 18 augusti
8 490 kr
12 augusti chevron_right 16 augusti
4 990 kr
16 augusti chevron_right 19 augusti
3 990 kr
19 augusti chevron_right 25 augusti
7 990 kr
19 augusti chevron_right 23 augusti
4 990 kr
23 augusti chevron_right 26 augusti
3 890 kr
26 augusti chevron_right 1 september
7 890 kr
26 augusti chevron_right 30 augusti
4 990 kr
30 augusti chevron_right 2 september
3 890 kr
2 september chevron_right 8 september
7 490 kr
2 september chevron_right 6 september
4 990 kr
6 september chevron_right 9 september
3 890 kr
9 september chevron_right 15 september
7 490 kr
9 september chevron_right 13 september
4 990 kr
13 september chevron_right 16 september
3 890 kr
16 september chevron_right 22 september
7 490 kr
16 september chevron_right 20 september
4 990 kr
20 september chevron_right 23 september
3 890 kr
23 september chevron_right 29 september
7 190 kr
23 september chevron_right 27 september
4 990 kr
27 september chevron_right 30 september
3 890 kr

 

Europas surfmecka

Lär dig surfa eller utveckla din surfing i våra drömmars stad. Den mytomspunna staden i sydvästra Frankrike - som bara blir härligare - har varit vårt sommarhem sedan början på 2000-talet.

Både SAS & Ryanair flyger direkt till Biarritz från Stockholm under perioden juni till och med september. Sagolikt smidigt och prisvärt.

 

Vårt surfcamp i Biarritz håller i sig från och med de härliga vårdagarna under påsken fram tills den läckra sensommaren i mitten på oktober.

 

Biarritz är kontrasternas stad som vi alltid återvänder till. Och nu mer levande än någonsin - härligt eklektisk med magiska restauranger, gamla franska mormors caféer, saluhallen där du gottar i dig en lunch innan surfen och såklart vackra stränder som födelseplatsen för surfing i Europa - sceniska Côte des Basques.

 

Det är ingen tillfällighet att sydvästra Frankrike, med sitt härliga klimat och strategiska läge, mitt emellan Nordpolen och Ekvatorn, insvept i Atlantens vågor har blivit Europas mest levande surfcommunity. Det finns oändligt många surfstränder både inne i Biarritz och runtom i hela Baskien - både för nybörjare och för de livslångt dedikerade. På en knapp timme är vi i San Sebastian och fångar vågor mitt bland tapasrestauranger och trånga gränder.

 

7 anledningar att åka till Biarritz

Lorem ipsum dolor

Kontrasternas stad

Maten

Direktflyg
Smidigt och billigt med direktflyg från Stockholm.

3333333

Fantastisk mat
Från ostronlunch i saluhallen till Guide Michelin-tapas.

4444

Härliga instruktörer
Våra instruktörer ger allt för att du ska få en härlig upplevelse.

5555

Mobilt surfcamp
Dagliga roadtrips runt om i Baskien tar oss till de bästa vågorna.

6666

Bo i hjärtat av stan
Vi bor på mysigt och pittoreskt hotell i hjärtat av Biarritz.

777

Foto & film
Foto- & filmfeedback skyndar på din surfutveckling.

 

Boende

Vi bor i hjärtat av Biarritz med gångavstånd både till stranden & det franska köket.

Du bor i charmiga studios eller rum, som du delar med en till tre andra gäster. Enkelrum kan erbjudas i mån av plats. Då tillkommer en kostnad som varierar per säsong.

 

 

Resan

Osannolikt enkelt - nu kan du flyga direkt till Biarritz från Stockholm med både SAS och Ryanair och från Köpenhamn med SAS.

Flyg

Succén fortsätter - mellan juni och september flyger Ryanair direkt från Stockholm/Skavsta till Biarritz på torsdagar och söndagar och tar knappt tre timmar. Likaså flyger SAS direkt från både Stockholm/Arlanda och Köpenhamn/Kastrup under sommarmånaderna. Om du som Göteborgare inte vill ta dig till Stockholm eller Köpenhamn så flyger du antingen Air France via Paris eller Ryanair via London från Landvetter. Norwegian flyger direkt från Stockholm till Bordeaux som ligger ungefär två timmar norr om Biarritz med tåg, buss eller hyrbil. Du kan även kika på flyg till grannstäderna San Sebastian och Bilbao som har smidiga förbindelser och ligger nära Biarritz.

 

TRANSFER FRÅN FLYGPLATSEN

Surfakademins transfer är anpassad efter Ryanairs flygningar från och till Stockholm/Skavsta på söndagarna. Det kostar 20 Euro tur och retur och betalas på plats. Landar du annan tid rekommenderar vi taxi. 

Tåg

Ett miljövänligt alternativ är det blixtsnabba TGV-tåget. Från Paris till Biarritz tar det bara fem timmar. Sen kan du såklart köpa ett interrailkort och tåga hela vägen genom Europa - en idé är att köra upplägget fem resdagar under en tiodagarsperiod från 1,695 kr.

Bil

Från södra Sverige är det cirka 200 mil till Biarritz. Även om det är långt så är det en läcker road-trip.

 

Pedagogik

Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestations- ångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

Surfing är långt ifrån en sport snarare en livststil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en surfresa du aldrig glömmer.

 

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

 

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

 

Upplägg

Bra att veta

  • Surfing är för alla. Vi har alltid en bra mix av tjejer & killar, vår yngsta deltagare är fem och äldsta 75, även om majoriteten av våra deltagare är nybörjare så coachar vi mellan varven hela vägen upp på landslagsnivå. Det är just den fina mixen som gör att det blir så härlig stämning.
  • Biarritz ligger i Baskien som är ett område som sträcker sig in i Spanien och är känt för sin vackra natur och starka kultur.
  • Hajskräck? Perfekt. Då har du inget att oroa dig över här.
  • Biarritz flygplats ligger bara 15 minuter från hjärtat av stan.
  • Ryanair är supersmidiga då de flyger in direkt från Stockholm på söndagar - men de kan också vara ängsliga med baggage och nervösa kring övervikt så packar du lätt kan du klara dig på de 10 kilo i handbagage som ingår.
  • Solen skiner alltid på Surfakademin men det kan vara härligt att ha med sig en tröja eller två för lite kyligare morgnar eller kvällar.

Upplägget

Vi inleder på söndagkvällen med en meet & greet på den härliga restaurangen Le Surfing som ligger nere vid den klassiska stranden Cote Des Basque.

Surfcamp-priserna inkluderar boende i centrala Biarritz, fem dagars surflektioner, dagsutflykter runt om i Baskien med episkt häng - oftast åker vi cirka en timma norr eller söder över i jakt på de bästa vågorna. Vi surfar vid olika tidpunkter varje dag beroende på rådande förhållanden i tidvatten och våghöjd. Oftast är vågorna bäst tidiga förmiddagar eller sena eftermiddagar så vi surfar vid ett av dessa tillfällen. Vi är iväg runt sex timmar varje dag, något längre om vi gör ett gastronomiskt stopp i San Sebastian.


Förutom de magiska vågorna ger vi dig den teoretiska grundkollen inom surfing med vattensäkerhet, vågteori, stil- och etikettskola. Vi fotar och filmar under veckan för en filmfeedback session och en oförglömlig bildvisning på avslutningskvällen. 

 

Tider & priser

Vi kickar igång våra surfcamps i Biarritz med de härliga vårdagarna under påsken och sen fortsätter säsongen fram tills den läckra sensommaren i slutet på oktober. Veckopaketen innefattar sex nätters boende (söndag - lördag) och fem dagars surfkurs (måndag - fredag). Pris från 5,990 kronor - för exakta priser och datum för perioder gå vidare till bokningssystemet.

 

Under påsken samt under helgerna i maj, september & oktober så kör vi även härliga weekend-upplägg (torsdag - söndag) från 3,690 kronor. 

 

Hotellet

Surfakademin samarbetar med ett par härligt charmiga och lite enklare hotell som alla är belägna i hjärtat av Biarritz med gångavstånd både till stranden & det franska köket.

 

Ryanair flyger Biarritz på söndagar så det kan vara schysst att stanna ytterligare en natt - en extranatt kostar 700 kronor per person för del i dubbelrum. 

 

Reseförsäkring

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp  hallaballo.