Byt Destination

Costa Rica

29 mars chevron_right 8 april
Ingen fara, det blir bara härligare Fullt
8 december chevron_right 15 december
8 995 kr
15 december chevron_right 22 december
8 995 kr
22 december chevron_right 29 december
9 995 kr
29 december chevron_right 5 januari
9 995 kr
5 januari chevron_right 12 januari
9 495 kr
12 januari chevron_right 19 januari
8 995 kr
19 januari chevron_right 26 januari
8 995 kr
26 januari chevron_right 2 februari
8 995 kr

 

Varje surfares dröm

Lär dig surfa eller utveckla din surfing på vårt magiska surfcamp i det sagolika Santa Teresa i Costa Rica. Här bor vi alla tillsammans på den läckra lodgen Griss. Vi får liksom aldrig nog av Santa Teresa så vår säsong här blir längre för varje år som passerar.

 

Stranden är troligtvis en av världens läckraste - när vi sitter ute i vattnet väntandes på vågorna och tittar in mot land bländas vi av en mäktig maffig grön backdrop - regnskogen löper hela vägen ner till stranden. Otroligt vackert. Den lilla ödmjuka grusvägen som går genom byn kantas av mysiga restauranger som drivs av passionerade inflyttade New Yorkare, Européer eller Sydamerikaner och sodor, lokala lite enklare restos - allt i en skön symbios. Lagom till att solen lägger sig mellan palmbladen så stäcker vi ut oss i en ödmjuk yoga session med Kaylani.

 

Costa Rica har ett tropiskt klimat och njuter av ett 27-gradigt vatten året runt. Surfakademins surfcamp ligger på Nicoya-halvön på Stillahavssidan. Med ett 180-gradigt swellfönster är Costa Rica extremt vågsäkert året runt.

 

Costa Rica är ett av de länder i världen med längst medellivslängd. Varför? Vackert och dramatiskt landskap, underbart klimat och grymt varierad surf? De själva, ticos och ticas, säger att den främsta anledningen är att skrattet och glädjen alltid är närvarande.

 

 

7 anledningar att åka till Costa Rica

Lorem ipsum dolor

Strand, surf & smoothies

Maten

Magisk natur
Enastående vackert med palmer och sagolika vattenfall.

3333333

Spa-klimat
Den trånga våtdräkten är ett minne blott i det 28-gradiga vattnet.

4444

Bo på surflodge
Latinamerikas bästa surf utanför porten.

5555

Episka instruktörer 
Våra hängivna både svenska & lokala instruktörer ger allt.

6666

Härliga aktiviteter
Rid längs stranden, fiska i gryningen eller åk canopy i djungeln.

777

Yoga åt folket
Efter en härlig surfdag stretchar vi med surfanpassad yoga.

 

Boende

Bo på läcker djungellodgen - ett ödmjukt stenkast från vår favoritstrand.

Solen letar sig sakteligen in bland palmbladen och dagens första ljus gör sig påmint. Klockan är strax innan 06 och vi är allt som oftast synkroniserade med solen. Lodgen ligger i gränslandet mellan djungeln och stranden så vi hör hela tiden hur vågorna möter sanden nedanför samtidigt som vrålaporna sjunger i kör uppe i palmkronorna. En stor härlig pool är den givna mötesplatsen mellan sessions. Under julen och nyår hyr vi även in hos grannen Anam. Helt nybyggt och superhärligt.

 

Vi bor i superfräscha och mysiga trähus om tre eller sex personer. Cabinorna har A/C och fullutrustade badrum. En stor härlig pool är den givna mötesplatsen mellan sessions och så finns såklart rikligt med  hängmattor att chilla i.

 

Varje kväll så får vi besök av Dolores, som annars jobbar som toppmodellens Gisele Bündchens personlige yogalärare och massös men som under vinterhalvåret uteslutande jobbar med Surfakademin. Det är en otroligt läcker känsla att innan middagen vara med på en timmes ödmjukt yogapass eller en massage - under den vackra stjärnhimlen. Yogan kostar 10 USD och en massage 50 USD.

 

Resan

Från Sverige och Köpenhamn åker du enklast med SAS & United via New York och sen vidare till Costa Ricas huvudstad San José. Eller pricefighter combon Norwegian till Fort Lauderdale och sen vidare med Spirit.

Flygtur

För att boka den transatlantiska flygresan rekommenderar vi världens troligen skönaste reseagent, SN Resor, och vår kontaktperson Maria Nordlund som du når på 0971 - 58 222. Hälsa från Surfakademin så gör hon det lilla extra för att du ska få de bästa tänkbara biljetterna. Ett annat bra alternativ är att köpa din flygresa på nätet. Vår favorit sökmotor när det gäller att hitta bra plåtar är momondo.com.

 

Resan från Skandinavien till Costa Rica tar cirka 16 timmar. Du lämnar i ottan och landar runt 21-snåret. Så första natten spenderar du i San José. Surfakademin rekommenderar Hotel La Riviera som ligger i närheten av flygplatsen. Då december och januari är högsäsong så är det en god idé att boka hotellrum med bra framförhållning. 

 

Transfer till djungellodgen

Efter en övernattning i San José hämtas du upp av vår chartrade minibuss, på Hotel La Riviera vi 08-snåret, som tar dig hela vägen genom ett böljande och dramatiskt landskap till Nicoyahalvöns södra spets – Santa Teresa. Road-trippen, som ingår i paketet, tar cirka sex timmar och ger dig en superfin introduktion till hur vackert Costa Rica är. På hemresan så är upplägget identiskt fast omvänt. Strax efter lunch så kommer minibussen och hämtar dig på ranchen, framåt kvällen är du i San José och efter en natts sömn på hotellet är det dags att bege sig mot nya äventyr.

 

Om du hellre vill flyga mellan San José och Tambor - som ligger 40 minuter ifrån ranchen - går det såklart också att lösa. Transferflygturen kostar runt 1,500 SEK. Och då bokar du direkt antingen via Fly Sansa eller Nature Air

 

 

 

Pedagogik

Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestations- ångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

Surfing är långt ifrån en sport snarare en livststil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en surfresa du aldrig glömmer.

 

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

 

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

 

Bra att veta

  • I Costa Rica används både den lokala valutan Colones och US dollar - 1000 colones är cirka 2 USD.
  • Inget visum behövs så länge resan understiger 90 dagar.
  • Det finns ett par bankomater i Santa Teresa men ibland har de ont om cash så det kan vara en bra idé att antingen växla till USD i Sverige alternativt ta ut lite kontanter på flygplatsen i San José.
  • Solen här nere är väldans härlig och stark så solskyddsfaktor 50 är att rekommendera.
  • En av våra läckraste utflykter är en ridtur upp längs ödestränder och kullar och då kan långbrallor vara bra att ha annars är shorts/klänning det ända som värmen tillåter.
  • Du behöver inte oroa dig for att knapra malaria-tabletter så länge du stannar på Nicoya-halvön.
  • Costa Rica är politiskt stabilt och är det enda landet i Centralamerika som aldrig har varit i väpnad konflikt med sina grannländer.

Upplägget

Härliga tider - nu är det snart dags för magiska dagar i Santa Teresa i Costa Rica.

Tider & Priser

Surfakademins Pura Vida-inspirerade surfcamp i Santa Teresa inkluderar boende på lodgen Griss, Latinamerikas härligaste brunch, två instruktörsledda surflektioner per dag, feedback sessions med film och foto, brett utbud av surfbrädor samt transfer till och från flygplatsen i San José. Om du vill maximera härligheten och stanna två perioder, så får du rabatt på andra perioden med 1,000 kronor. Du kan såklart även stanna tre perioder. Det går liksom inte att få nog av magiska Costa Rica. 

 

Priser från 8,995 kronor. För exakta priser och datum för perioder gå vidare till bokningssystemet

 

Lodgen ligger precis framför en av Centralamerikas läckraste surfstränder – Playa Santa Teresa. 

 

En dag i vårt vinterhem

Varje dag är unik i Santa Teresa - men oftast smyger vi upp i gryningen och ser soluppgången ifrån vattnet, efter dagens första surfsession väntar Latinamerikas läckraste brunch på ranchen, sen är det bra läge för en god bok i hängmattan, beachvolley, eller slappt häng på stranden. Framåt eftermiddagen är det dags för nästa surfsession. Innan vi går iväg till någon av Santa Teresas alla fantastiska restos slappnar vi av genom att köra ett ödmjukt yogapass med vår favorit yogalärare - argentinskan Dolores.

 

Medikament

Better safe than sorry - ta kontakt med bästa och närmaste vaccinationscentral för att dubbelkolla att du har de vaccinationer som rekommenderas. Vår destination är Santa Teresa på Nicoyahalvön i nordvästra Costa Rica.

 

Försäkring 

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp lite hallaballo längs vägen.