Byt Destination

Sri Lanka

6 januari chevron_right 13 januari
9 995 kr
13 januari chevron_right 20 januari
9 995 kr
20 januari chevron_right 27 januari
9 995 kr
27 januari chevron_right 3 februari
9 995 kr
3 februari chevron_right 10 februari
9 995 kr
10 februari chevron_right 17 februari
9 995 kr
17 februari chevron_right 24 februari
9 995 kr
24 februari chevron_right 3 mars
10 995 kr
3 mars chevron_right 10 mars
9 995 kr
10 mars chevron_right 17 mars
9 995 kr

 

Surf & Yoga Retreat

Äntligen, som vi längtat. I vinter visar vi dig vägen till nirvana. Tar inte surfingen dig dit så lär yogan och meditationen göra det. Det bästa av två världar är en nött sägning. Men det har aldrig - vi lovar - använts mer berättigat än nu. För i vinter så launchar vi vårt första Surf & Yoga Retreat med det bästa från Surfakademin och Yogiakademin. En dröm. Ett upplägg som treatar din kropp, själ och sinne som det inte fanns en morgondag.

Vi håller till på den idylliska stranden Kamburgamuwa på Sri Lankas södra spets - som har en aura av lugn och härlighet - långt ifrån solstolar och turisthets.  Här bor vi alla tillsammans i ett makalöst läckert beachhouse överblickandes den alltid inbjudande indiska oceanen.

Natursköna Sri Lanka känns bekant och välkomnande samtidigt som det är exotiskt och spännande. Men framförallt själfullt. Klimatet är härligt och vågorna rullar in - aldrig för stort och lurigt - utan alltid lekfullt. Vi har två instruktörsledda surfpass varje dag - där tuk tuksen tar oss till den strand med bästa vågor för dagen. Då vi är ett mindre crew på runt 15 deltagare så delar vi in i små grupper baserat på erfarenheter, allt för att du ska utvecklas på bästa och roligaste sätt. Vi kombinerar coaching i vattnet med en hel del foto och filmanalys löpande under veckan. Hela tanken med vårt retreat på Sri Lanka är att upplägget känns skräddarsytt både för dig som paddlar ut för första gången och för dig som finslipar på noseridsen. 

 

I soluppgången innan dagens första surfsession eller precis när solen har gått ner landar vi i kroppen och sträcker ut med vår egen yogini - ibland yoga, ibland meditation - bästa sättet att preppa för surfen och känna in sig själv.

 

Bästa brunchen väntar på oss efter morgonsurfen och nytt för i år är att vårt Sri lankesiska crew även styr upp tre härliga middagar under veckan.

Stjärnhimmel

 

7 anledningar att åka till Sri Lanka

1

Smarrigt käk
Preppas av vår egna kock. 

2

Drömmen är nära
Smidig och prisvärd resa till en tropisk ö.

 

3333333

Kulturextravaganza 
Annorlunda & spännande intryck. 

4444

Travel in style
Med tuk-tuk tar vi oss runt på ön.

5555

Bo i paradiset
Vår härliga beachfrontvilla är en sann-dröm. 

6666

Lekfullt
Härliga vågor varje dag.

Må magiskt

Må magiskt
Vi yogar & mediterar varje dag.

 

Boende

I den lilla härliga & lokala idyllen Kamburgamuwa har vi hittat hem. Så nära vi någonsin kommit nirvana.

Vi bor tillsammans i boutiqueiga och alldeles fantastiska strandbelägna Casa Mija blickandes ut över vågorna som rullar in från Indiska oceanen.

 

En kort tuk-tuk tripp senare så är du i den charmiga byn Mirissa men här i Kamburgamuwa är vi helt ensamma - vi har både stranden och vågorna för oss själva. De enda solstolarna som syns till är de som står vid vår 20 meters pool.

 

Yogan kör vi under bar himmel antingen innan solen orkar upp över palmkronorna eller när solen har gått ner och stjärnorna guidar oss mellan poserna.

 

Resan

Från Stockholm och Köpenhamn åker du härligast med Qatar Airways till Sri Lankas huvudstad Colombo.

Flyg

Det blir bara smidigare att ta sig till Sri Lanka. Antingen så kollar du in de olika varianterna på Momondo eller om du tycker det är mysigare att resonera fram och tillbaks lite så boka resan genom vår favve reseagent Maria Nordlund på SN Resor som du når på 0971 - 58 222. Hälsa från Surfakademin så gör hon det lilla extra för att du ska få de bästa tänkbara biljetterna. Resan från Skandinavien till Sri Lanka tar cirka 12 timmar.

Transfer till Kamburgamuwa

Från flygplatsen till Surfakademins retreat på Sri Lankas södra spets är det en roadtrip på strax under tre timmar som kostar 600 kronor t/r per person. Surfakademins shuttle avgår från flygplatsen kl. 14 på söndagen. På hemresan så lämnar shuttlen retreatet kl 06 på morgonen. Om ditt flyg inte synkar med våra transfertider så kan vi såklart hjälpa dig ändå - bara att hojta till.

 

 

Pedagogik

Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestations- ångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

Surfing är långt ifrån en sport snarare en livststil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en surfresa du aldrig glömmer.

 

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

 

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

 

Bra att veta

  • För att besöka Sri Lanka behöver du ansöka om visum, en så kallad Electronic Travel Authorization (ETA), som du enkelt gör online. Visumet kostar 200 kronor och betalas med kreditkort direkt vid ansökningstillfället. Passet behövs alltså inte lämnas in till ambassaden. Tänk också på att passet måste ha minst två tomma sidor och vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.
  • Cash is king - Sri Lanka kör old school. Vidare så är det lite klent med bankomater så ta gärna med USD - eller plocka ut på flygplatsen - och växla lokalt på plats.
  • Sri Lanka ligger 4 1/2 h före svensk tid.
  • Sri Lanka har ett tropiskt monsunklimat och under vintern är det härliga 25 - 30 grader både i luften och i havet.
  • Södra Sri Lanka har klarat sig väldigt bra undan oroligheterna som svepte in över landet under 90- och början på 00-talet. Sedan 2009 är det fred.

Upplägg

OH good lord - i vinter går alla flyg till vårt Surf & Yoga Retreat på Sri Lanka.

Tider & Priser

Surfakademins magiska retreat i Kamburgamuwa inkluderar en härlig vecka med boende på beachfrontbelägna villan Casa MiJa, två instruktörsledda surflektioner per dag, två feedback sessions med film och foto, brett utbud av surfbrädor, smarrig brunch varje dag och tre middagar i villan och dagliga yoga och meditationssessions. Om du vill maximera härligheten och stanna två veckor, så får du rabatt på andra perioden med 500 kronor.

 

För exakta priser och datum för perioderna surfa vidare till bokningssystemet. 
 

Medikament

Better safe than sorry - ta kontakt med bästa och närmaste vaccinationscentral för att dubbelkolla att du har de vaccinationer som rekommenderas.

 

Försäkring 

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp hallaballo längs vägen.