Byt Destination

Galicien

24 juni chevron_right 30 juni
8 190 kr
1 juli chevron_right 7 juli
8 990 kr
8 juli chevron_right 14 juli
9 990 kr
15 juli chevron_right 21 juli
8 990 kr
22 juli chevron_right 28 juli
8 990 kr
29 juli chevron_right 4 augusti
8 990 kr
5 augusti chevron_right 11 augusti
8 990 kr

 

Ett orört surfparadis

Lär dig surfa eller utveckla din surfing i den sista orörda delen av Europa. När det är semesterkaos runt om är vi i Galicien i full harmoni. Tiden har stannat och allt är precis lika magiskt som vi drömmer om. Kan du bevara vår hemlighet?

Galicien är ett mäktigt landskap i nordvästra Spanien - den sista orörda delen av Europa - beläget längst ut på Pyreneiska halvön. Vacker dramatisk natur, episka vågor som vi allt som oftast har för oss själva.

 

Det som gör Galicien unikt är kombinationen av dramatiskt landskap, 600 meter höga klippor som möter Atlantens kanske mest orörda och bästa vågor, charmiga små byar, ett kök som är rikt på fisk och skaldjur och långa öde stränder. Vi är såklart mobila och åker dit surfingen är bäst för dagen. Oftast åker vi till finfina sceniska stranden Pantin - en av våra absoluta favoritvågor i Europa, vår egen lilla hemlighet eller på roadtrip längs Galiciens dramatiska kust. Surfen varvas med feedback sessions - film och foto - och såklart härligt häng. Med andra ord ett lekfullt och ödmjukt surfcamp när det är som bäst.

 

7 anledningar att åka till Galicien

Lorem ipsum dolor

Kan du bevara en hemlighet?

Maten

Ett orört paradis
Galicien är långt ifrån all-inclusive resorts och stressade turister.

3333333

Enastående vackert
Magiskt landskap med höga havsklippor och djupa laguner.

4444

Feta brädor
Från nybörjarbrädor - Kalifornienshapade logs.

5555

Mobilt surfcamp
Vi gör dagliga roadtrips till Europas bästa surfspots.

6666

Härliga instruktörer
Våra lyriska instruktörer ger allt för din surfutveckling.

777

Film & fotofeedback
För att pusha din surfing till nya höjder.

 

Härlig surflodge & läckert hotell

Magiska lodgen Golmar, nyligen rankad av Sunday Times till en av Europas härligaste sommarvillor eller moderna och mysiga Hotel Herbeira.

Surfakademins lodge Golmar är belägen i en liten by 200 meter över havet med en otroligt vacker utsikt över gröna fält, svarta klippor - Europas högsta havsklippor - och azurblått hav. Rustik och mäktig känsla i kombination med genomtänkt komfort. Här finns massor av roligt och ödmjukt mellansurfhäng.

 

Hotel Herbeira ligger i den lilla fiskebyn Cedeira - inbäddad i en vacker vik, en kvart från vår lodge. Ifrån rummen har du en inspirerande utsikt över byn, den lilla fiskehamnen och hotellets charmiga pool. 

 

Resan

Äntligen så har det blivit smidigt att ta sig till Galicien - nu flyger Vueling från Stockholm via Barcelona till La Coruna.

Flyg

Vår favoritrutt är att flyga från Stockholm via Barcelona eller Köpenhamn via Madrid till La Coruna med Vueling. En annan härlig variant är att flyga med Norwegian från Stockholm till Barcelona och sen vidare till La Coruna med Vueling. Då kan det vara bra läge att stanna till i Barcelona under dagen för smarriga tapas och magisk kultur.

 

Två andra alternativ är att flyga med med SAS eller Ryanair till London och sen vidare till Santiago de Compostela.

 

Ifrån La Coruna tar det cirka en timme till Cedeira och ifrån Santiago de Compostela strax under två timmar. 

 

Flera flygbolag trafikerar Stockholm, Göteborg och Köpenhamn - Porto i Portugal eller Madrid i Spanien - här kan du hyra bil och ta en roadtrip till Cedeira - tar cirka fem timmar.

Transfer från flygplatsen

Vi rekommendera dig att gå ihop ett par stycken och hyra bil i La Coruna så att ni sen kan roadtrippa till lodgen eller hotellet. Härligt också att ha bil på plats för utflykter under veckan mellan surfpassen.

 

Surfakademin styr transfer från flygplatsen i La Coruna klockan 22-snåret på söndagkväll. Transfern kostar 35 Euro enkel och betalas på plats.

 

Pedagogik

Surfakademin är inte klassrummet med den stressade prestations- ångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

Surfing är långt ifrån en sport snarare en livststil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en surfresa du aldrig glömmer.

 

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

 

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

 

Bra att veta

  • Galicien ligger i nordvästra Spanien - längst ut på den Iberiska halvön.
  • Vädret i Galicien är bra mycket stabilare än vad som framgår av ryktet - men plocka med dig en extra mysig varmtröja för tidiga morgnar och sena kvällar.
  • Då Vueling flyger via Barcelona är det perfekt att kombinera Galicien-resan med ett härligt mat & kulturstopp i Barca.
  • Surfing är för alla. Vi har alltid en bra mix av tjejer & killar, vår yngsta deltagare är fem och äldsta 75, även om majoriteten av våra deltagare är nybörjare så coachar vi mellan varven hela vägen upp på landslagsnivå. Det är just den fina mixen som gör att det blir så härlig stämning.

Upplägget

Nu så är det snart dags för ditt livs härligaste resa - en vecka eller två i fantastiska Galicien.

I Galicien är vi ett mobilt surfcamp vilket innebär att vi hoppar in i våra surfvans och åker dit surfingen är bäst för dagen. På bara 15-20 minuter hittar vi Europas kanske bästa vågor. Vi surfar vid lite olika tidpunkter varje dag beroende på tidvatten och våghöjd. Ett par gånger varje vecka filmar och fotograferar vi surflektionerna - som vi sedan tittar på ihop i gemensamma feedback-sessions.

 

Tider & priser

Vi kickar igång våra surfcamps i Galicien veckan efter midsommar och fortsätter säsongen fram till och med den nionde augusti. Surfcamp-priserna inkluderar boende i sex nätter  (söndag - lördag) på Hotel Herbeira eller vår lodge, fem dagars surflektioner (måndag - fredag), dagsutflykter runt om i Galicien, ett brett utbud av surfbrädor, feedback-sessions med film och foto, vågteori och vattensäkerhet. Pris från 8,490 kronor - för exakta priser och datum för perioder gå vidare till bokningssystemet.

 

Om du vill surfa även på lördagen och flyga hem på söndagen så kostar det 850 kronor för surf & boende ytterligare en dag. 

 

Reseförsäkring

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp lite hallaballo.