Byt Destination

Kalifornien

20 oktober chevron_right 27 oktober
12 995 kr
27 oktober chevron_right 3 november
12 995 kr

 

Magiska ögonblick

Att patrullera i gryningen är essensen av den Kaliforniska surfupplevelsen. Vi trotsar den tidiga morgonen och paddlar ut i legendariska San Onofre medan soluppgången kastar en filt av färg längs hela kusten. Dagens första våg upptäcks i horisonten och när den kommer närmare vänder vi brädorna om, tar två paddeltag, hoppar upp och glider tillsammans hela vägen till stranden.

Det finns få platser som kan mäta sig med södra Kalifornien både surf- och livsstilsmässigt. Världsklassvågor men utan en frustrerad crowd, magiska fish tacos och såklart smoothiesens förlovade land.

Vår bas är den lilla klassiska beachcommunityn Encinitas som ligger i North County, strax norr om San Diego. Under våren och hösten är surfförhållandena som mest optimala. Vågsäkert, varmt i vattnet men utan sommarträngsel. Vi surfar minst två sessions per dag från Cardiff Reef, Swamis, precis utanför huset i Beacons till San Onofre, Trestles och Malibu i norr - 300 meter långa peelers med sauna-tempererad offshore mesta hela dagen varje dag.

 

7 anledningar att åka till Kalifornien

Lorem ipsum dolor

Kaliforniendrömmar

Maten

Drömska vågor
Världens mest ändlösa peelers – tar liksom aldrig slut.

3333333

Bo i beachhouse 
Vi bor i ett härligt beachhouse med utsikt över vågorna.

4444

Hänger med shapers
Vi inspireras av hantverket.

5555

Surfar med legender
Vi delar vågor med gräddan, våra legender.

6666

Härliga claims
Foto- & filmfeedback för att pusha din surfing.

777

Alla surfar organiskt
Handshapade fiberglasbrädor till alla.

 

Resan

Direktflyg till Los Angeles från både Stockholm & Köpenhamn.

Både SAS och Norwegian flyger direkt från både Stockhom och Köpenhamn till Los Angeles. Resan tar cirka 11 timmar och bokar du tidigt kan du hitta väldans härliga priser. Från LAX tar du enkelt tåg vidare till Encinitas - tar cirka tre timmar. Eller ännu smidigare så går ni ihop ett gäng och hyr en bil - härligt också att ha för små egna roadtrips under veckan.

 

Om du hellre vill resa direkt till San Diego så kan du flyga antingen med British Airways via London eller SAS/United via New York.

För att boka den transatlantiska flygresan rekommenderar vi världens troligen skönaste reseagent, SN Resor, och vår kontaktperson Maria Nordlund som du når på 0971 - 58 222. Hälsa från Surfakademin så gör hon det lilla extra för att du ska få de bästa tänkbara biljetterna. Ett annat bra alternativ är att köpa din flygresa på nätet. Vår favorit sökmotor när det gäller att hitta bra plåtar är momondo.com.

 

Boende

Vi bor i ett superhärligt beachhouse och har årets bästa vågor utanför dörren.

Under våren och hösten finns det ingenstans i världen vi hellre vill vara än i södra Kalifornien. Vår bas är den lilla klassiska beachcommunityn Encinitas som ligger i North County, strax norr om San Diego.


Vårt beachhouse ligger precis framför den lokala favoritstranden Beacons. Huset har en stor veranda som vätter mot Stillahavet - där jacuzzin sätts på lagom till att dagens sista våg har surfats.

 

 

Pedagogik

Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestations- ångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

Surfing är långt ifrån en sport snarare en livststil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en surfresa du aldrig glömmer.

 

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

 

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

 

Bra att veta

  • För att få komma in i USA måste du ha ansökt om ESTA som du enkelt kan göra online.
  • Ha koll på när ditt pass går ut då det måste vara giltigt i minst sex månader när du reser in i USA.
  • Tidsmässigt är San Diego 9 timmar efter svensk tid.
  • Det finns otroligt många duktiga shapers där ibland våra vänner på Bing Surfboards. Så är du sugen på att skaffa dig en egen bräda så är det bra läge, men tänk på att vara ute i god tid om du vill ha en bräda shapad efter dina preferenser.
  • Vädret i San Diego under våren & hösten kan jämföras med en härlig svensk sommar.

Upplägget

Sju episka surfdagar, dagliga roadtrips, besök hos shapers, boende i läckert beachhouse i vårt andra hem - Encinitas - strax norr om San Diego.

Surfkursen pågår lördag till lördag under hösten. Vi har allt som oftast härliga peelers precis utanför huset, men vi är såklart även mobila - vi surfar dagens bästa vågor varje dag. Ett par gånger under veckan filmar och fotograferar vi våra surfsessuins - som vi sedan tittar på tillsammans i gemensamma feedback-sessions.

 

Tider & priser

Priserna inkluderar sju nätters boende i ett beachhouse vid Beacons beach, sju dagars surfing, dagsutflykter runt om i södra Kalifornien, ett brett utbud av surfbrädor, feedback-sessions med film och foto, vågteori och vattensäkerhet. Pris från 10,990 kronor.

 

Reseförsäkring

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp lite hallaballo.

 

Transfer från flygplatsen

Surfakademin hämtar upp dig på San Diegos internationella flygplats kl 20 på lördagen och sen åker vi tillsammans till vårt hus i Encinitas som ligger 40 minuter norr om San Diego.

 

Landar du i Los Angeles tar du smidigast tåget - Amtrak - till Encinitas alternativt hyra bil. Relativt, väldigt billigt i USA.