Ett unikt havsretreat på Vinga där vi med kreativitet, yoga, lek och medvetenhet hjälper dig att hitta din inre kompass.

Unna dig själv ett salt sensommar-retreat på en av Sveriges mest mytomspunna platser.

Med havets närvaro varvar vi bastu och tångbad med yoga, kreativa övningar, meditation och härliga måltider bestående av havets skatter. 

HAVSRETREATET levererar tre dagar i den yttersta skärgården som boostar din kreativa kraft.

Salt
Saltare
Saltast

 • 1
  Bo i ett naturreservat
 • 2
  Hitta din inre kompass
 • 3
  Lighthouse Gazing
 • 4
  Se-gla ut
 • 5
  Bästa hänget med bästa gänget
 • 6
  Kräftskiva
 • 7
  Bohuslän
 • 8
  Leap of Faith
 • 9
  Ajaj, kapten!
Havsretreat
På Vinga

Bo i ett naturreservat

Vi bor i ett naturreservat och har Vinga fyr och båk som närmasta granne. Vi huserar i Fyrfolkets By som vi har helt för oss själva och äter våra middagar på Prickskjulet – en vacker sjöbod vid havskanten där våra kockar tar emot oss varje kväll.

HAVSRETREATET kommer att hålla till längst ut i Västerhavet där vi har 360 grader av öppet hav och fri obruten horisont som inramning för att älska livet. 


 

Havsretreatet är ett annorlunda retreat där lek och uttryck genom kreativitet och sång blandas med yoga, kallbad och meditation.

Vi älskar balansen av lek och vila. På ett lekfullt sätt får du gå utanför din vardag och hitta nya sidor hos dig själv.


länge
skutan
kan

V

vi kommer att sätta segel på Saltholmen i Långedrag i västra Göteborg och segla ut till Vinga på skutan Flykt.

Här, längst ut i väst, växte Evert Taubes växte upp och inspirerade till hans odödliga sånger. Vi har rest och surfat runt om i världen i över 20 år. Vinga är platsen som ligger närmast våra hjärtan. Till havs. För mer salta detaljer, droppa ett mejl, så återkommer vi inom ett par hjärtslag.


Så länge skutan kan gå. Så länge hjärtat kan slå. Så länge solen den glittrar på böljorna blå.


Vi har ett fantastiskt crew med Gabriella Johannesson – Yogini i blodet. Guidar yoga och meditation världen över, året om. Martina Jakobsson - yogini och konstnär som leder våra kreativa workshops. Henrik Wallgren – kapten och allkonstnär, som tar oss ut på skutan och stora blå och hjälper oss kalibrera vår inre kompass. Kocken Harry Wallgren med erfarenheter från Guide Michelin restauranger och fokus på havsmat. Jens Holmer & Peter Sahlberg har surfat världen över senaste 20 åren och driver Surfakademin och Retreatet.

 

WAY
WAY
OUT
WEST

LINE-UP

Segling - sätter segel tillsammans på Saltholmen och seglar ut på Västerhavet till Vinga tur och retur med ståtliga skutan Flykt.

Bo i naturreservat - två nätter på Vinga i Fyrfolkets By.

Alla måltider  - frukostar, luncher & två rätters middagar på Prickskjulet tillagade av stjärnkock Harry Wahlgren (kräftskiva och annan havsmat, säg till om vegoalternativ). 

Yoga - varierade yogaklasser ledda av våra två yoginis Gabriella Johannesson och Martina Jakobsson. Självklart har vi våra fina mattor från Yogish Collection på plats.

Meditation - Ayurvediska terapimetoder används för att ge grundade avslappnande meditationer som skapar närvaro såväl morgon som kväll.

Kreativ Workshops - frigörande dans, musik & mantran blandas med skapande konst. 

Lighthouse Gazing - en unik upplevelse som får japaner att åka till Vinga...

Andningsövningar & tångbad - inspirerat av Wim Hoff metoden, men med en Bohuslänsk krydda.

Leap of faith - ge dig hän, lämna din "comfort zone", utmana dig själv och få tillit till din inre kraft.

Häng i gäng - inget tvånsmys, men mycket sköna vibes.

Fler akter - TBA