H

elt otroligt att så många är nyfikna på äventyr hemmavid. Just därför fortsätter jakten på den försvunna sommaren från Varberg under maj & juni till en sagolik skånsk herrgård på Österlen under högsommaren och sen tillbaks till Varberg under augusti & september.

Känns nästintill overkligt men den 5 - 11 juli trollar vi fram ett upplägg fyllt av allt vi tycker är kul; surf, yoga, meditation, roadtrips längs den skånska myllan & långa middagar.

Dreamteam-vibes, våra surf & yoga retreats hemmavid hostas av Jens & Peter samt Sofie Kraft från Retreatet.

För våra weekends i Varberg under maj, juni, augusti & september så bor vi alla tillsammans på Varbergs Fästnings Bed & Breakfast, där boende i dubbelrum och frukost är inräknat i priset.

Men tänk om det är platt då? Det kan absolut vara platt även om vi känner att Poseidon kommer att välsigna oss med vågor. Men om vågorna uteblir så kommer vi att yoga, meditera, hikea, paddelträna, bada & basta, snacka stories, njuta av herrgårdens habitat, känna in långa mysmiddagar etc etc. Vi tar det vidare och låter nöden vara uppfinningens moder.

Under de senaste veckorna när våra egna surftrippar har fått skjutas på framtiden så har vi instinktivt börjat upptäcka surfen hemmavid mer än någonsin, och vi är så härligt överraskade. För ett par dagar sen när vi hivat upp termosen med kaffe och tagit första mumsbiten på kanelbullen efter en session i Östersjön kändes det självklart. Vi hajar, det är progressivt, men istället för Biarritz & Galicien under sommaren så kör vi weekends i Sveriges Kalifornien, Varberg under maj, juni, augusti & september och Österlen under högsommaren.

Surfakademin följer utveckligen och håller Folkhälsoinstitutets och UD:s rekommendationer. Rådande anbefallning från UD är att undvika ej nödvändiga resor utanför rikets gränser (även om surfresor är essentiellt för lycka, är det svårt att övertyga Cornonan om att så är fallet). Folkhälsoinstitutet trycker på vikten av att inte vara fler än 50 personer i ett och samma space, stanna hemma om man känner dig krasslig, samt fördelarna med att spendera tid utomhus och hålla sig fysiskt aktiv.