Surfcamp

Surfakademin är ett av världens härligaste surfreseföretag som driver surfcamps på fem av världens läckraste surfdestinationer - Biarritz i Frankrike, Galicien i Spanien, Santa Teresa i Costa Rica, Kamburgamuwa på Sri Lanka och södra Kalifornien. Både du som är sugen på att lära dig surfa och du som vill utveckla din surfing är jättevälkommen till våra surfcamps.

Surfing är långt ifrån en sport snarare en livststil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en surfresa du aldrig glömmer.

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på forsättningsnivåer.

Vi har sytt ihop kompletta och superläckra surfpaket till alla våra destinationer och surfcamp. Surflektionerna sker i små grupper och vi har ett brett spektrum av nya surfbrädor. Och när det behövs - såklart fräscha våtdräkter också.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par sessions under veckans surfcamp – som vi sedan tittar på tillsammans. För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori - som är mycket roligare än det låter. Innan Surfakademin öppnade upp sina dörrar, våren 2006, drev Jens och Peter en surfskola på Oahus Northshore på Hawaii - Kawela Surfcamp.

Biarritz

Biarritz är den plats i världen vi kallar för hemma och är på en och samma gång en cool, chic, charmig, vacker och mytomspunnen stad belägen i sydvästra Frankrike. Med den ena foten i en anrik historia med vacker arkitektur, underbar natur och fine dining och den andra stadigt ståendes i Europas utan tvekan mest levande surfcommunity. I Biarritz driver vi surfcamps för både dig som aldrig tidigare surfat och för dig som vill utveckla din surfing.
Läs mer

Galicien

Under juli och augusti driver vi surfcamp i underbart vackra Galicien. Galicien är ett mäktigt landskap i nordvästra Spanien beläget på Pyreneiska halvön som har en otroligt dramatisk och vacker natur, rik kultur och historia samt Europas kanske mest orörda och bästa vågor. Vårt surfcamp i Galcien är både för dig som aldrig tidigare surfat och för dig som vill utveckla din surfing.
Läs mer

Costa Rica

Vi älskar Costa Rica - ett otroligt vackert och dramatiskt landskap och grymt varierad surf. Costa Rica har ett tropiskt klimat och njuter av ett 27-gradigt vatten året om. Vårt surfcamp ligger i Santa Teresa på Stillahavs-sidan. Vi håller till på den urläckra beachfront-ranchen Villa Papa Pochote som ligger belägen precis framför Latinamerikas bästa surfspot. I Costa Rica driver vi surfcamps för både dig som aldrig tidigare surfat och för dig som vill utveckla din surfing.
Läs mer

Sri Lanka

Vi har efter fyra års letande på tre världsdelar nu äntligen hittat vår nya vinterdestination - den idylliska stranden Kamburgamuwa som ligger strax utanför Mirissa i sydvästra Sri Lanka. Vi bor alla tillsammans i ett makalöst läckert beachhouse överblickandes den alltid inbjudande Indiska oceanen.
Läs mer

Kalifornien

Södra Kalifornien - en plats så fantastiskt mytomspunnen. Vårt hem under flera år har nu blivit vår senaste destination. Lika efterlängtad som självklar. Vår bas är den lilla klassiska beachcommunityn Encinitas som ligger i North County, strax norr om San Diego med världsklasspeelersen Swamis, Cardiff och SanO utanför dörren.
Läs mer

Företagsresor

Under en vecka eller lång-weekend så kör ni all-in surf eller så kombinerar ni med golfturer, vinprovning och vandring i Pyrenéerna. Ni bor på läckert hotell inne i centrala Biarritz med gastronomiska kök runt hörnet. Surfing är inte bara surfing i Biarritz. Här finns små läckra gränder som varvas med palats och vackra stränder. Biarritz är på en och samma gång en cool, chic och vacker stad.
Läs mer