V

älkommen till vår nya signatur - kanske det härligaste Surf & Yoga Retreatet som finns. Äntligen, som vi längtat. I vinter visar vi dig vägen till nirvana. Tar inte surfingen dig dit så lär yogan och meditationen göra det. Det bästa av två världar. Oh Sweet Lord. Ett upplägg som treatar din kropp, själ och sinne som det inte fanns en morgondag.

Natursköna Sri Lanka känns bekant och välkomnande samtidigt exotiskt och spännande. Och vågorna, drömska peelers.

Klimatet är härligt och vågorna rullar in - aldrig för stort och lurigt - utan alltid lekfullt. Vi har två instruktörsledda surfpass varje dag - där tuk tuksen tar oss till den strand med bästa vågor för dagen. Då vi är ett mindre crew på runt 15 deltagare så delar vi in i små grupper baserat på erfarenheter, allt för att du ska utvecklas på bästa och roligaste sätt. Vi kombinerar coaching i vattnet med en hel del foto och filmanalys löpande under veckan. Hela tanken med vårt retreat på Sri Lanka är att upplägget känns skräddarsytt både för dig som paddlar ut för första gången och för dig som finslipar på noseridsen.

I soluppgången innan dagens första surfsession eller precis när solen har gått ner landar vi i kroppen och sträcker ut med vår egen yogini - ibland yoga, ibland meditation - bästa sättet att preppa för surfen och känna in sig själv.

Bästa brunchen väntar på oss efter morgonsurfen och nytt för i år är att vårt Sri lankesiska crew även styr upp tre härliga middagar under veckan.

Sri Lanka, Oh really?

 • 1
  Bästa peelersen
 • 2
  Mums
 • 3
  Zen
 • 4
  Natur Deluxe
 • 5
  Kärlek
 • 6
  Glömde vi vågorna?
Boutique
strandvilla
på Sri Lanka

I

den lilla härliga & lokala idyllen Kamburgamuwa har vi hittat hem. Så nära vi någonsin kommit nirvana.

Vi bor tillsammans i boutiqueiga och alldeles fantastiska strandbelägna Casa Mija blickandes ut över vågorna som rullar in från Indiska oceanen.

En kort tuk-tuk tripp senare så är du i den charmiga byn Mirissa men här i Kamburgamuwa är vi helt ensamma - vi har både stranden och vågorna för oss själva. De enda solstolarna som syns till är de som står vid vår 20 meters pool.

Yogan kör vi under bar himmel antingen innan solen orkar upp över palmkronorna eller när solen har gått ner och stjärnorna guidar oss mellan poserna.


 

F

rån Stockholm och Köpenhamn åker du härligast med Qatar Airways till Sri Lankas huvudstad Colombo.

Flyg

Det blir bara smidigare att ta sig till Sri Lanka. Antingen så kollar du in de olika varianterna på Momondo eller om du tycker det är mysigare att resonera fram och tillbaks lite så boka resan genom vår favve reseagent Maria Nordlund på SN Resor som du når på 0971 - 58 222. Hälsa från Surfakademin så gör hon det lilla extra för att du ska få de bästa tänkbara biljetterna. Resan från Skandinavien till Sri Lanka tar cirka 12 timmar.


Transfer till Kamburgamuwa

Från flygplatsen till Surfakademins retreat på Sri Lankas södra spets är det en roadtrip på strax under tre timmar som kostar 850 kronor t/r per person. Surfakademins shuttle avgår när majoriteten av deltagarna landar, om det diffar mycket med tiderna så styr vi såklart med transfer även för dig som kommer senare. På hemresan så lämnar shuttlen retreatet kl 06-snåret. Om ditt flyg inte synkar med våra transfertider så kan vi såklart hjälpa dig ändå - bara att hojta till.

Pedagogik
Surfakademin är inte klassrummet med den stressande prestationsångesten utan skolgården där alla får vara med och leka.

S

urfing är långt ifrån en sport snarare en livsstil men framförallt en lek. Precis som Surfakademin inte bara är en surfkurs, surfskola eller surfcamp utan en totalupplevelse - en resa du aldrig glömmer.

Alla i Surfakademins instruktörsteam är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer, enligt International Surfing Association. Vi har alla dessutom en gedigen erfarenhet både av att lära ut till nybörjare och att coacha surfing på landslagsnivå.

För att du hela tiden ska se hur du utvecklas och korrigera saker du kan göra bättre, filmar och fotograferar vi ett par surfsessions varje vecka – som vi sedan tittar på tillsammans.

För att du ska slippa lära dig surfetikett den svåra vägen går vi noga genom hur du ska agera i olika situationer samt allmän vattensäkerhet och annan surfteori & historia - allt från hur vågor bildas till de vassaste stilknepen - bara för att du är en nybörjare, behöver du inte se ut som en.

Dags för magiska
dagar

Sri
Lanka

N

u i vinter går alla flyg till Surfakademin Surf & Yoga Retreat i Kamburgamuwa på Sri Lanka.

Tider & Priser

Vårt upplägg inkluderar en härlig vecka med boende på beachfrontbelägna villan Casa MiJa, två instruktörsledda surflektioner per dag, feedback sessions med film och foto, brett utbud av surfbrädor, smarrig brunch varje dag, välkomstmiddag i villan och dagliga yoga och meditationssessions. Om du vill maximera härligheten och stanna två veckor så får du en härlig specialrabatt genom att mejla till jagvillsurfa@surfakademin.se. Du kan såklart även stanna tre veckor, det går liksom inte att få nog av magiska Sri Lanka.

För exakta priser och datum för perioderna surfa vidare till bokningssystemet.


Medikament

Better safe than sorry - ta kontakt med bästa och närmaste vaccinationscentral för att dubbelkolla att du har de vaccinationer som rekommenderas.


Försäkring 

Surfakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp hallaballo längs vägen.

True facts

För att besöka Sri Lanka behöver du ansöka om visum, en så kallad Electronic Travel Authorization (ETA), som du enkelt gör online. Visumet kostar 200 kronor och betalas med kreditkort direkt vid ansökningstillfället. Passet behövs alltså inte lämnas in till ambassaden. Tänk också på att passet måste ha minst två tomma sidor och vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Cash is king - Sri Lanka kör old school så en idé är att växla till Sri Lankesiska Rupies hemmavid. Sen finns såklart bankomater på plats.

Sri Lanka ligger 4 1/2 h före svensk tid.

Sri Lanka har ett tropiskt monsunklimat och under vintern är det härliga 25 - 30 grader både i luften och i havet.

Södra Sri Lanka har klarat sig väldigt bra undan oroligheterna som svepte in över landet under 90- och början på 00-talet. Sedan 2009 är det fred.